Terapiaa – terveydeksi!

Kuinka voisin paremmin? Kuinka jaksan eteenpäin? Miten tästä tilanteesta selviydyn? Miksi tunnen näin? Tuttuja pohdintoja ja ajatuksia meille kaikille. Joskus vastaus löytyy oman pohdiskelun tuloksena ja joskus esimerkiksi ystävän kanssa maailmaa parantaessa. On kuitenkin hetkiä,  jolloin tuntuu, ettet pääse asiassa eteenpäin. Voisiko ratkaisu silloin olla ammatillinen keskusteluapu? Terapeutti?

Elämässä tulee vastaan tilanteita, jolloin  olemme enemmän tai vähemmän eksyksissä, omat voimat eivät jostain syystä riitä ja epäilemme omia kykyjämme selviytyä. 

Joskus meillä jokaisella tulee vastaan aikoja ja tilanteita, jolloin pää on pyörällä kysymyksiä, ajatuksia ja pohdintoja. Mutta vastauksia ei löydy, pienistä asioista kasvaa isoja eikä tunnelin päässä lopulta tunnu olevan valoa.  

Kyseessä voi olla mikä tahansa arkeen tai työhön liittyvä haaste tai vastoinkäyminen, omien voimien riittämättömyys, iso tai pieni asia. Jotain mistä ei vain pääse eteenpäin. Sinä itse määrittelet mikä juuri sinulle on tärkeää ja tarpeellista. 

 

Voisiko silloin ratkaisu olla ammatillinen keskusteluapu – terapeutin tapaaminen? Puolueeton ammattilainen, luotettava ihminen jolle voisit avautua, näyttää tunteesi ja kertoa ajatuksesi. Terapeutti voi auttaa näkemään asiat eri näkökulmasta ja auttaa sinua eteenpäin, jos mielesi ja ajatuksesi jäävät jumiin. Terapeutti voi olla rinnallakulkija, rohkaisija ja ammattilainen, jonka kanssa voit turvallisesti suunnata kohti tavoitteitasi. 

 

Voisiko terapia olla siis jopa todellinen terveysteko?  Matalan kynnyksen hyvinvointiteko sinulle itsellesi? Kenties juuri se puuttuva palanen, jota tarvitset saadaksesi koko kuvan koottua siitä kuvasta, joka on tällä hetkellä mielestäsi keskeneräinen.

Aina on toivoa – terapeutti voi halutessasi olla rinnallakulkija – kannustaja – lohduttaja – tsemppari, jonka avulla näet jälleen valoa tunnelin päässä, löydät kadoksissa olevat voimasi ja saavutat toivomasi mielenrauhan.

 

Tulee vielä hetki, jolloin toteat – ehkä jopa huomaamattasi – helpottuneena, että aurinko nousee huomennakin. Aurinko ei tietenkään joka päivä välttämättä paista kovin kirkkaasti tai lämmitä lempeästi. Mutta kaikesta huolimatta aurinko nousee kuitenkin – huomennakin. Aina on siis toivoa. Joskus tarvitsemme kuitenkin apua ja uskon, että jokaiselta löytyy tarvittaessa ripaus rohkeutta pyytää apua.

 

Olet siis lämpimästi tervetullut terapiaan – yhteydenotto on ensimmäinen askel matkallasi kohti toivomaasi olotilaa. Älä turhaan huoli mitä ensimmäisen askeleen jälkeen tapahtuu – terapeutti on rinnallasi, et ole yksin. Kun olet ottanut ensimmäisen askeleen, olet jo matkalla ja voit kiittää itseäsi rohkeudesta. 

 

Terapiaa – terveydeksi!